Relatii reusite

Lucruri care contează într-o relație pe termen lung

Iată câteva lucruri care contează într-o relație pe termen lun.

Înainte de lua decizia de a renunța la o relație, analizați-le !

Cele mai multe dintre relațiile lungi au momente de criză în anumite momente.

Conflictele nu înseamnă, neapărat, că relația se va termina. Atunci când sunt tratate într-un mod productiv și dacă se lucrează puțin asupra lor, conflictele pot face relația mai puternică.

In loc să rupeți relația, luați-vă puțin timp să evaluați lucrurile pozitive pe care le aveți. Dacă veți face asta, puteți evita să luați o decizie pe care e posibil s-o regretați mai târziu.

Chiar dacă pare că lucrurile nu merg bine, pot exista motive din care se întâmplă așa. Deci, acordați puțin timp pentri a analiza relația, înainte de a spune că s-a terminat.

Care sunt semnele că e bine să nu vă grăbiți să rupeți o relație ?

Aveți încredere unul în celălalt

Încrederea este unul dintre lucrurile importante în relații, care dă și tonul în care partenerii se poartă unul cu celălalt. Dacă partenerul vostru vă tratează bine, dacă puteți să vă bazați pe el atunci când aveți mai mare nevoie, luați în considerare acest lucru.

Un studiu asupra căsniciilor, realizat în Statele Unite, arată că adulții căsătoriți au mai mare încredere reciprocă decât cei care doar locuiesc împreună. Soții au mai mare încredere că vor avea parte de loialitate, fidelitate, acțiuni benefice, sinceritate și modul de cheltuire al banilor.

Rezultatele studiului demonstrează că dacă încrederea în partener este mare, merită să lupți pentru relație. Încrederea este fundația unei căsnicii reușite, iar dacă aveți încredere, înseamnă că aveți în mână un atu.

începi o relație cu altcineva înseamnă să vă întoarceți la momentul zero, în care să observați dacă puteți avea încredere în partener.

Aveți valori comune

Indiferent de cât de mult vă doriți să găsiți partenerul perfect, doi oameni nu pot fi de acord pe orice subiect. Dar, atât timp cât aveți valori comune sau cât valorile voastre sunt aliniate-religia, finanțele, simpatiile politice, diferențele minore nu pot să vă strice relația.

Acestea vă pot, dimpotrivă, întări relația și pot s-o mențină interesantă.

Valorile importante sunt:

 • Sinceritatea
 • Integritatea
 • Veselia
 • Iubirea
 • Bunătatea
 • Generozitatea
 • Compasiunea
 • Ambiția
 • Curajul
 • Responsabilitatea
 • Familia
 • Umorul
 • Echilibrul
 • Aventura
 • Pacea

Împărtășiți aceeași viziune

Un alt motiv din care puteți considera că relația voastră merită efortul, este viziunea comună asupra viitorului. Asta înseamnă faptul că vă doriți aceleași lucruri pentru viitor. Un exemplu comun este dorința de a avea copii. Dacă unul dintre voi își dorește copii, iar celălalt vrea să trăiască liber, înseamnă că nu aveți aceeași viziune. Dacă unul dintre voi își dorește să călătorească tot timpul, în timp ce celălalt s-ar bucura să trăiască într-un oraș mic, atunci nu sunteți aliniați, ca viziune.

Desigur, este esențial să fiți flexibili și să găsiți moduri creative de a face ca visele voastre să poată trăi la un loc. Până la urmă, fiecare dintre voi își dorește să trăiască din plin, fără prea multe sacrificii sau regrete.

Simțiți că sunteți dedicat relației, chiar dacă vremurile sunt dificile

Un alt semn pozitiv al unei relații este acela că puteți rămâne conectați, în ciuda factorilor de stres. Conflictul este inevitabil în relații. Psihologul Dan While rezumă acest subiect în cartea lui ”După ce luna de miere se termină.”

”Când îți alegi un partener pe termen lung, vei alege un set specific de probleme de nerezolvat”.

Indiferent care ar fi provocarea, vă interesează pe amândoi să rezolvați problema împreună. Vă considerați reciproc parteneri, confidenți, coechipieri și sursă de suport .

Dacă amândoi vă doriți să consumați timp și efort pentru a rezolva problemele, este un semn bun că sunteți pe aceeași lungime de undă.

Puteți să fiți voi înșivă alături de celălalt

Cele mai bune relații iau în considerare faptul că cei doi oameni au identități diferite. E bine să aveți încredere în voi înșivă și să puteți fi voi înșivă în relație. Într-o relație sănătoasă nu veți simți niciodată că trebuie să ascundeți ceva partenerului sau să vă schimbați.
Transparența și sinceritatea vă va ajuta să rămâneți conectați și vă va întări încrederea.

Dacă partenerul vostru vă acceptă așa cum sunteți, cu micile schimbări, înseamnă că merită să vă mențineți relația.

Sunteți diferiți, dar complementari

Certurile și conflictele sunt firești între oamenii care se iubesc.Certuri pe subiecte fără importanță fac parte din orice relație. Dar care sunt efectele acestora ?

Uneori, aceastea devin motive din care partenerii se pot îndepărta. Pe alții, certurile îi fac să caute soluții creative pentru a face ca nevoile fiecăruia să fie împlinite.

Dacă sunteți foarte diferiți, dar deschiși să lucrați și să ajungeți la un compromis, puteți ajunge să învățați unul de la celălalt și să experimentați lucruri pe care nu le-ați putea descoperi dacă ați fi la fel. Atât timp cât puteți ajunge la înțelegere, relația va rămâne interesantă.

Așa că vedeți care dintre diferențele dintre voi vă aduc mai mult bine decât rău !

Puteți să iertați

Iertarea este esențială în orice relație. Chiar dacă vă ia timp și vă trebuie să parcurgeți un proces pentru a merge mai departe, important este să vă doriți amândoi să vă iertați unul pe celălalt. Orice s-ar fi întâmplat în trecut, vă puteți deschide inima pentru a vă recăpăta încrederea în viitorul vostru împreună. 

Vă respectați reciproc

In relațiile sănătoase, partenerii se respectă unul pe celălalt. Nu le e rușine unul cu celălalt și își oferă suport, confort și protecție. Este tocmai opusul a ceea ce înseamnă o relație toxică.

Sunt câteva moduri în care cuplurile pot să manifeste respectul reciproc:

 • Ascultarea activă
 • Atenția la nevoile celuilalt
 • Iertarea reciprocă
 • Crearea de spațiu și timp pentru celălalt
 • Interesul față de ceea ce îi place partenerului
 • Îi oferă partenerului libertatea de a fi independent
 • Se susțin și încurajează reciproc
 • Își exprimă mulțumirea și aprecierea reciprocă
 • Sunt empatici cu celălalt

Împărtășiți momente de fericire

Când multe dintre momentele pe care le petreceți împreună sunt fericite, este un semn că relația voastră merită păstrată.

Da, există momente de ceartă pe diverse teme, banii sau valorile, dar aceste certuri nu pot șterge amintirile frumoase pe care le-ați trăit împreună !