Relatia fizica

Psihologia relațiilor de cuplu, o știință care merită explorată

Psihologia relațiilor de cuplu este o știință care merită explorată. Câteva sfaturi pentru a îmbunătăți o relație nu pot fi în defavoarea nimănui. Dacă vrei să le iei în considerare, te pot ajuta. Dacă nu, nu e nici o supărare. Așadar, vă pot fi folositoare câteva sfaturi psihologice în relațiile de cuplu.

Relațiile pot fi complicate. Asta, din motiv că bărbaților, ca și femeilor, le e greu, uneori, să se înțeleagă unii pe ceilalți. De aceea, o relație de succes necesită efort continuu. Sunt câteva lucruri de care bărbații se lovesc, în relații. Deși bărbații sunt înclinați să ignore problemele care apar în relații, este important pentru ei să facă un efort pentru a se confrunta cu aceste probleme.

Când vine vorba despre relații, una dintre cele mai mari probleme pentru bărbați este să înceapă una.

Când se întâlnesc cu o femeie care începe să dea semne că și-ar dori o relație serioadă, unii bărbați se intimidează și pleacă. Bărbații consideră, adesea, că o relație serioasă este o amenințare pentru libertatea lor. Vârsta joacă un rol important în problemele pe care le au bărbații în privința relațiilor. Cei mai tineri care nu sunt pregătiți să se ”așeze” sunt mult mai atenți atunci când e vorba despre relații. Bărbații mai în vârstă, care au mai multă experiență, pot fi mai interesați de o relație serioasă cu o persoană.

Relația fizică și relația emoțională în relații

Relația fizică

Pentru bărbați, intimitatea fizică este unul dintre cele mai importante elemente dintr-o relație. În contrast cu femeile, care sunt mult mai vorbărețe, bărbații sunt mai mult preocupați de atingeri. Ei sunt înclinați să își exprime sentimentele prin contact fizic, mai mult decât prin cuvinte. Pot apărea probleme, atunci când femeile simt că partenerul lor este prea preocupat de intimitatea fizică sau atunci când bărbatul este privat de intimitate fizică.

De aceea, este important ca in cupluri să se discute toate problemele care sunt legate de relația fizică.

Relația emoțională

Este un stereotip că bărbații trebuie să fie puternici și să nu își manifeste emoțiile. În relații, nu este sănătos pentru bărbați să-și ascundă emoțiile. Este natural ca stresul zilnic să îl afecteze și pe el și să-l facă să fie nervos, frustrat sau melancolic, uneori. Din cauză că le este ”interzis„ să-și arate emoțiile, ei pot să ajungă să-și exprime frustrările în moduri nu tocmai potrivite. Este, de asemenea, foarte dificil pentru unii bărbați să se deschidă față de femei.

Intimitatea emoțională este foarte importantă, însă, în relații. Este și principalul element care convinge un bărbat să se lege pentru totdeauna de o femeie. Dacă un bărbat simte că relația emoțională cu o femeie este cea care îl face să se simtă în siguranță, el va fi tentat să rămână lângă acea persoană cât mai mult timp.

Responsabilitatea

Responsabilitatea va fi mereu o problemă într-un anumit moment al relației. Bărbații care s-au bucurat de libertatea pe care o aveau când erau singuri, se vor simți apăsați de responsabilitățile care vin odată cu relația. Un bărbat care a fost obișnuit să vină și să plece când vrea, va fi iritat dacă va trebui să ceară voie cuiva să facă asta.
Responsabilitatea poate deveni o problemă și mai mare pentru cuplurile care locuiesc împreună. Bărbații care au locuit singuri, înainte, și se mută cu iubita lor se vor lupta cu amintirile din acea vreme. Dacă un bărbat se simte copleșit de responsabilități, pot apărea conflicte în relație. Mulți dintre ei pot să le managerieze mai bine dacă primesc, din când în când, o pauză. De aceea, e bine ca într-o relație, bărbații să poată petrece timp cu prietenii, fiindcă se vor simți relaxați și liberi.

Concluzii

În timp ce bărbații tind să fugă de relații, există unii care se consideră ”genul relațional”. Ei nu sunt interesați mai mult să joace fotbal, ci să construiască relații pe termen lung.

Bărbații care sunt atrași de relații nu se sperie de responsabilități și de legăturile stabile și nici de intimitatea emoțională. Sunt atrași de femeile atractive, independente, amuzante și care au simțul umorului. Ei știu însă că e destul de greu să găsești o femeie cu toate aceste calități, la fel cum și femeile știu că e greu să găsești bărbatul ideal.

De aceea, să cunoști câteva lucruri esențiale despre psihologia relațiilor de cuplu este foarte util.